De camping

projects-09

Camping Boschheide is gelegen aan de rand van het dorp Swalmen. Met een fantastisch uitzicht op de Duitse bossen is onze camping een oase van rust. Desalniettemin bent u binnen enkele minuten in het centrum van Swalmen, Reuver of Roermond.

 

Op onze camping bieden wij u ruime kampeerplaatsen en schoon en modern sanitair zoals thuis. Wij hebben de beschikking over 6 standaard plaatsen, 5 plusplaatsen, 4 comfortplaatsen en een tentenveld. In de omgeving vindt u diverse wandel en fietsmogelijkheden in de Nederlandse en Duitse natuur. Op onze camping vindt u alleen maar toeristische plaatsen. Dat houdt in dat wij geen kampeerplekken verhuren aan seizoensarbeiders.

Het kampeerterrein

Op het campingterrein bieden wij u 15 ruime kampeerplaatsen aan van ca. 100m2. De kampeerplaatsen liggen aan de randen van het terrein met in het midden een groot grasveld. Het campingterrein is voor een groot gedeelte voorzien van een natuurlijke bomen- en struikenhaag en alle kampeerplaatsen zijn middels een haag van elkaar gescheiden.

Op alle plaatsen is een eigen 6 ampère (basis kampeerplaats) of 10 ampère (plus- en comfortkampeerplaats) stroomaansluiting aanwezig. De 4 comfortplaatsen zijn uitgerust met een eigen drinkwatervoorziening en afvalwateraansluiting, de overige plaatsen kunnen gebruik maken van de algemene drinkwatervoorziening die op diverse plekken op het kampeerterrein beschikbaar zijn.
De sanitaire ruimte is gelegen op enkele meters van het terrein en is ruim van opzet. Hier vindt u de afwasplaatsen met koud- en warmwatervoorziening, douches, wc's, urinoir, wasgelegenheid en wasmachine. Tevens vindt u bij de sanitaire ruimte de stortplaats voor het chemisch toilet of ander afvalwater.

Hieronder ziet u een luchtfoto van het kampeerterrein. Aan de linkerzijde liggen de comfortplaatsen en het sanitairgebouw. Onder en rechts de plusplaatsen en rechts en boven de basisplaatsen. De luchtfoto is genomen vanuit het oosten.

Sanitaire voorzieningen

De sanitaire voorzieningen vindt u in een apart gebouw naast het kampeerterrein. Het sanitair is in 2013 volledig nieuw aangelegd, waarbij rekening is gehouden met de wensen van de kampeerder van nu. Het sanitair is dan ook net zoals u het thuis verwacht; schoon en modern.

In het sanitairgebouw vindt u de volgende zaken:

- 2 ruime douches met aparte wasgelegenheid
- 2 damestoiletten
- 1 herentoilet
- 1 urinoir
- wasgelegenheid met 4 wastafels
- 2 afwasplaatsen
- 1 buitenafwasplaats
- wasmachine
- stortplaats voor chemisch toilet en afvalwater (buiten)

Geschiedenis

In juni 2013 heeft minicamping Boschheide haar deuren geopend. Echter het idee voor de camping is al in 2005 ontstaan, toen wij met de gemeente Swalmen om tafel zijn gegaan om de mogelijkheden van een minicamping te bespreken. Vervolgens hebben we ons voornemen een aantal jaren "geparkeerd" om zo eerst de naast de camping gelegen kwekerij verder vorm te geven. In 2011 hebben we besloten om onze plannen voor de camping definitief door te zetten. Tegenwoordig richten wij ons volledig op de camping en is de kwekerij beëindigd.

De naam van de camping is afkomstig van de heide die naast onze camping ligt; "de boshei". Vroeger maakte deze heide deel uit van een nog groter gebied, genaamd "Boschheide".